Školní soutěž O Satalické princezně

Uveřejňujeme práce vítězů školního kola soutěže o Satalické princezně, které zároveń postoupily do krajského kola pořádaného Svazem českých spisovatelů a MHMP

Princezna a my
Sebastian Slíva, 5. třída

Pro zobrazení celého textu prosím rozklikněte.

Dva různé gombíky
Eda Rosová (pseudonym žákyně 7. třídy)

Do tiché tmy se rozezněla krásná ptačí píseň. Po dlouhé noci nastal opět den. Postupně se k ranní písničce začaly přidávat další a další hlasy. Nakonec se rozezpíval celý svět. Ještě se přidává poslední zpěvák... To byl ale falešný tón.

Dívka ze zlatými gombíky. Kdo to asi byl?
Šimon Hvojník, 5. třída

Tento příběh začal v pondělí 17. června uzavirkou mostu v ulici Vinořská ve Vinoři v Praze. Jezdili jsme se školou autobusem přes stavbu na naše školní pozemky. S klukama jsme vždycky přes okénko autobusu pozorovali stavbu, jak pokračuje. Po nějaké době jsme zjistili, že všechny bagry, jeřáby a auta stojí, nic nedělají, ale je tam hodně lidí. Zjistili jsme, že to jsou archeologové.

Příběh o satalické princezně Kateřině
Michal Kalina, 7. třída

Bylo - nebylo.Tento příběh se stal na jednom hradě v Satalicích. V roce 864 zde žila krásná princezna jménem Kateřina. Milovala procházky po tajuplné satalické zahradě.

Bez názvu
Klára Opočenská, 7. třída

Jednoho překrásného dne se rozhodl princ Jindřich z Květinového království, že se půjde podívat na pohřebiště, kde je pohřbena princezna Adéla. Adéla byla nádherná žena, měla kudrnaté vlasy, které měly hnědou barvu. Také často nosívala šaty utkané ze zelenobílé látky a na nich přišpendlené papírové růžičky.

O Satalické princezně Veronice
Johana Faltýnková, 7. třída

Žila jednou jedna princezna, která se jmenovala Veronika, a ta byla moc hezká. Měla dlouhé rovné vlasy, které vypadaly, jako by byly vyrobeny z ryzího zlata. Na jejím obličeji nebyla ani jedna drobná jizvička nebo nedokonalost, byl čistý jako čerstvě napadený sníh, a ten ještě zdobily dvě světlehnědé oči. 

Skupina
 
 
Vyhledávání článků