27.06.2023
Oliver Šťastný

Úvod  

Toto má být taková prezentace/referát o praxi, kterou jsme měli minulý týden od pondělí do pátku. Tak se na to rovnou vrhneme. Minulý týden jsme se neučili a místo toho jsme si měli najít takovou výpomoc, práci v nějaké škole, kanceláři, institutu. Prostě někde, kde bychom mohli pomáhat a získat nějaké zkušenosti s prací (nebo tak jsem to minimálně pochopil já). Měli jsme dělat asistenta někde a pomáhat nebo něco podobného. Já jsem měl domluvenou praxi, ale bohužel to nějak nakonec nevyšlo, a tak jsem nakonec skončil v Heřmánku (toto není vůbec špatně, a jestli to tak zní, tak to tak není). To mi nějak nevadilo, ale asi jsem už předem věděl, že tady moc zkušeností nepochytím (ale to nevadí). Víkend před začátkem mé praxe jsem se bavil s Mirkou, že budu pomáhat v kanceláři. To mi nevadilo, spíše mi to i vyhovovalo, protože jsem měl co dělat celý den. Bylo mi řečeno, že v pondělí mi Ema řekne, co mám dělat v kanceláři, a že to tak bude celý týden (nebo tak jsem to z té konverzace pochopil já). Jestli to tak nebylo, tak se omlouvám.  

Den 1  

V pondělí jsem přišel do školy na čas a hned jsem šel do kanceláře. Emma nevěděla, že tam mám vůbec být, spíše mi to vypadlo, že tam zavazím, tak jsem odešel. Nešel jsem se flákat, ale šel jsem se zeptat kuchařky, jestli nepotřebuje pomoc (nepotřebovala). Ale pan učitel Pavel chtěl pomoc přeorganizovat, jít domů, protože tam měli koncert. A tak jsem to udělal. Koncert proběhl v klidu, nic zajímavého se úplně nestalo. Jakmile byl koncert hotový, tak jsem všechno přeorganizoval zpátky a pak paní kuchařka potřebovala nakoupit, tak jsem šel s ní. Zbytek dne jsem dělal podobné drobnosti, když někdo potřeboval, ale nic úplně velkého. A pan ředitel mi řekl, že zbytek praxe budu pomáhat v hercentru, což mi nevadilo.  

Den 2  

Druhý den jsem do hercentra přišel o čtvrt hodiny dřív. První 0,5 hodiny jsem nic moc nedělal, a potom se najednou nashromáždilo mnoho úkolů. Chodil jsem po hercentru a do školy asi pětkrát. Dělal jsem různé podobné věci zbytek dne. Ale každý den kolem 12. jsem šel do školy přinést jídlo kuchařce.  

Den 3  

Třetí den byl víceméně stejný. Přišel jsem o čtvrt hodiny dřív a dělal různé věci, které po mně chtěli. Dneska jsem dělal například opět přinášel jídlo kuchařce, přinesl z školy toaletní papír, koupil z obchodu coly a pití v plastových kelímcích. A taky jsem byl požádán Olgou, abych přinesl 3 porce oběda do hercentra. Ale zrovna, když jsem to naložil do misek, tak mi holka zavolala, že to mám tam nechat a že si to přijdou vyzvednout. Tak jsem to tam nechal a šel jsem zpátky do hercentra.  

Den 4  

Čtvrtý den byl úplně stejný jako poslední dva. Pomáhal jsem, když se někdo zeptal, když bylo potřeba, tak jsem něco dodělal. Zase jsem chodil vyzvednout jídlo a pak jsem se ještě pokoušel sekat trávu, ale nefungovalo to, protože ta elektrická sekačka se vypla po minutě a půl. Elektrická strunovka nemá dostatek síly na to, aby nic posekala, spíše tu trávu jen položí, a ta manuální sekačka má uvolněné šrouby a neměl jsem nástroje na to, abych je utáhl.  

Den 5  

Pátý den byl poslední den s těmito pracemi. Tenhle den jsem do školy přišel kolem 10. A musel jsem si vzít klíče od hercentra. Můj jediný úkol byl srovnat odvolání některých žáků a pak určité informace. Řekli mi, že to, co jsem měl hotové kolem půl 12., tak zamknu hercentrum a pojedu domů.

  • Recenze
Skupina
 
 
Vyhledávání článků