Martin
Irsko

Za šedivého rána se sluneční paprsky prosazovaly skrz chmury a pomalu obkreslovaly zelené kopce irské krajiny. Ve vzdálenosti se tyčil monumentální kamenný hrob Newgrange, svědectví minulosti, které tajemně vyprávělo příběh starodávných lidí.

Na jednom z těchto záhadných míst, nedaleko Newgrange, žil mladý irský chlapec jménem Liam. Byl zvědavý a plný fantazie, a tak každý volný okamžik trávil prozkoumáváním svého okolí. Všichni v jeho malé vesnici věděli, že Newgrange skrývá tajemství, ale jen málokdo se odvážil vydat se na nebezpečnou cestu k jeho vratům.

Liam byl odhodlaný. Jednoho letního odpoledne se rozhodl objevit tajemství Newgrange na vlastní oči. S sebou si vzal starou mapu, kterou našel v zaprášené truhle svého dědečka. Mapa byla plná rozbitých linií a vybledlých symbolů, ale Liam věřil, že mu ukáže správnou cestu.

Sešel dolů z kopce, překročil potok a prošel hustým porostem. Když dorazil ke vchodu do Newgrange, pohlédl na starobylé kamenné zdi s vyrytými symboly a cítil, jak se jeho srdce rozbušilo vzrušením. Bylo to jako by se na něj dýchlo tisíce let minulosti.

Liam se opatrně dostal dovnitř a ocitl se v podzemní komoře. Zde bylo naprosté ticho, které bylo přerušováno pouze slabým duněním jeho vlastního dechu. Když se rozhlédl, zpozoroval, že jeden ze sloupů byl označen zvláštním symbolem. Jeho mapa mu napovídala, že zde by mělo být něco skryto.

 
  • Recenze
Skupina
 
 
Vyhledávání článků