19.6
Praxe Karolína

Praxe ZŠ Heřmánek, 1. Stupeň 2023 

Praxi jsem vykonávala ve funkci asistenta pedagoga a asistence u přijímacích zkoušek

Úterý:

Přišla jsem ráno a začala si připravovat materiály pro výuku matematiky ve třetím ročníku. Celé dopoledne jsem strávila u počítače, a tiskem. Když jsem se připravila, konečně jsem se dostala k dětem. Měli jsme anglický jazyk s paní učitelkou Denisou. Učili jsme se, jak se nazývají různé kusy oblečení formou různých her. Také jsme pracovali v pracovním sešitě.

S mojí angličtinou jsem jim dokázala pomoci. O obědové pauze jsem hlídala druhou třídu. Každou přestávku co jsem strávila s dětmi, jsem si připadala, že škola co jsem  si vybrala, byla správná volba. Doufám, že v tomto oboru udělám nějaký pokrok. Poslední hodinu jsem asistovala panu řediteli při výuce etiky.

 

Středa :

Přišla jsem do Hercentra a už jsem se nezastavila až do čtyř hodin. Probíhaly přijímací pohovory na naše nové gymnázium. Mojí prací bylo rozdávání dotazníků pro uchazeče a následné rozřazování uchazečů k jednotlivým učitelům. Někteří uchazeči dokonce vycházeli s úsměvem. 

 

Čtvrtek :

Přišla jsem do Hercentra už v půl deváté. A začala rutina stejná jako ve středu. Sice jsem nestihla oběd, ale tím jsem stihla  mnohem více práce, ale jsem ráda, že nakonec bylo všechno hotovo. Někteří rodiče byli dost nároční a stěžovali si. Někteří rodiče byli naopak sympatičtí. A ještě bylo několik rodičů, kteří zvonili na zvonek, i když věděli, že tam jdu. Druhý den, co jsem byla na přijímacích  zkouškách, jsem si dokonce vymyslela gesto s panem učitelem Horou, abych mohla poslat dalšího uchazeče na pohovor . Byl to jeden z důvodu, proč to utíkalo rychleji . Ke konci dne se Magda nabídla, že pomůže s pohovory .  Na konci dne jsme ještě začali papírovat . Po dvou náročných dnech mě tak bolely nohy, že jsem myslela, že nedojdu domů. 


Pátek.:

Zaspala  jsem, ale naštěstí jsem to stihla. Dokopírovala jsem si materiály, které jsem si připravovala v úterý. Ve třídě jsem odevzdala materiály panu učiteli Zagrapanovi. Pan učitel moje přípravy zadal jako test. Když si třeťáci napsali test, oznámkovala  jsem jim jejich práci. Tento den pro mě praxe skončila.


Jeden další den praxe  jsem se ocitla v kanceláři a už z ní nevyšla. Protože takový frmol jsem dlouho nezažila. Papíry a papíry, a datová schránka k tomu. Z  toho by se jeden člověk zbláznil. 


Moje pocity z praxe:

Bylo pár složitých situací, ale všechny se vyřešily. Mám dobrý pocit, že jsem udělala maximum, co dokážu.  Byla jsem součástí celku, který podle mě dobře fungoval. Každá zkušenost se počítá pro povolání, co jsem si vybrala.

 

Děkuji za poskytnutí praxe

Karolína Dušková

  • Recenze
Skupina
 
 
Vyhledávání článků