Šimon Hvojník
Dvě Kamarádky

Dvě kamarádky napsal Šimon Hvojník 

 

Lenka Duda Koťová a Kateřina Machová byly nejlepší kamarádky už od dětství. Společně prožily mnoho dobrodružství a vždy se na sebe mohly spolehnout. Nicméně, Kateřina měla od narození problémy se zrakem a postupem času se její zraková schopnost zhoršovala. Lenka se rozhodla, že jí bude pomáhat a tak se naučila být její asistentkou.Jednoho dne se Lenka a Kateřina rozhodly, že si udělají výlet do hor. Kateřina byla trochu nervózní, protože nevěděla, jak se bude v horách orientovat. Lenka se rozhodla, že jí bude pomáhat a tak si s sebou vzaly svého věrného pomocníka Alexe.

 

Když dorazily do hor, šly na procházku. Lenka vedla Kateřinu za ruku a Alex je následoval. Kateřina se snažila užívat si krásnou přírodu, ale byla stále trochu nervózní. Lenka jí však neustále povídala o tom, co vidí a jaké jsou krásy hor.

 

Když se dostaly na vrchol hory, Kateřina se chtěla podívat na krásný výhled. Lenka jí popisovala, co vidí, ale Kateřina si to nedokázala představit. Alex se rozhodl, že jí pomůže a tak se připojil k Lenčiným popisům a přidal k nim i zvuky a vůně, které byly v okolí.

 

Kateřina byla nadšená a vděčná za pomoc Alexe. Díky němu se dokázala lépe orientovat v prostoru a užívat si krásy přírody. Lenka byla také velmi vděčná za Alexe, protože jí pomohl být lepší asistentkou pro Kateřinu.

 

Po návratu z hor se Lenka rozhodla, že se bude učit braillovo písmo, aby mohla Kateřině ještě více pomoci. Kateřina byla velmi šťastná, že má takovou skvělou kamarádku a asistentku jako je Lenka a, že má také Alexe, který jí pomáhá lépe vnímat svět kolem sebe.

 

  • Recenze
Skupina
 
 
Vyhledávání článků