Jake R. Craige
Norská povídka

Vyjímečná povídka, která vychází z četby norských pověstí a bájí. Autor se lépe vyjadřuje v anglickém jazyce, napsat povídku v českém jazyce je pro autora vstup do dvojjazyčné publikace. 

 

Tato povídka začala tím že Thor, Bragi a Hodr šli lovit ryby. Dohodli se že budou soutěžit kdo chytí nejvíc a největší rybu. Ten který vyhraje, dostane ryby všech ostatních.

      Bohové začali chytat. Thor chytal největší ryby, Bragi chytil nejvíc ryb a Hodr nechytil ani jednu, protože je slepý. Hodr to ale nevzdával a znovu hodil prut do vody. Něco se chytlo. Zkusil jednou zatáhnout, ale nešlo mu to. Tak to zkusil po druhé, ale pořád nic. Když to zkusil po třetí, tak se ho něco pokusilo zatáhnout do vody. Thor ho však stihl chytit za nohu a Hodr upustil svůj prut. A tak mu Thor pomohl zpátky na loď. 

     Najednou Bragi uviděl v mlze něco velkého. Začal křičet na ostatní: "hej koukněte se." Thor se otočil kam Bragi ukazoval. A uviděl z mlhy vyletět Nidhogga. Oba koukali s otevřenou pusou ale Hodr který nevidí zpanikařil. Nevěděl co se děje, protože mu to ostatní neřekli. Tak si vzal luk a šíp a střelil směrem z kterého slyšel přilétat Nidhogga ale minul. 

     Nidhogg se lekl tří bohů, kteří na něho stříleli. Zařval a z mlhy vyletěli tisíce malých Nidhoggů. Thor a Bragi zakřičeli a začali pádlovat, snažili se dostat pryč. Hodr pořád střílel ale jeho šípy minuly. Bohové nestihli uniknout a malí Nidhoggové se dostali do lodi a snědli jim všechny ryby. Hodrovi se podařilo jednoho co byl blízko trefit. Trefený Nidhogg spadl přímo před něj.  

 Když se  po pár minutách podařilo bohům setřást Nidhoggi, zjistili že jeden leží Hodrovi u nohou. Nidhogg byl trochu jako ryba a protože Thor a Bragi o svoje ryby přišli, tak Hodr vyhrál sázku. Všichni společně odešli domů dát si Nidhogga k večeři………. 

 
 
  • Recenze
Skupina
 
 
Vyhledávání článků