Mikuláš
Příběh

Jacka začalo létání fascinovat už v mládí. Jako dítě se často díval na oblohu a pozoroval letadla, která mu létala nad hlavou. Vždycky snil o tom, že bude nahoře a bude se vznášet mezi mraky. Rodiče ho v tom vždycky podporovali, brali ho na letecké přehlídky a nechávali ho sedět v kokpitu letadel.

Jak Jack dospíval, jeho láska k létání se jen stupňovala. Rozhodl se, že začne chodit na hodiny létání, a rychle získal pilotní průkaz. Byl rozhodnutý, že jednou bude mít vlastní letadlo, a tvrdě pracoval, aby našetřil dost peněz na koupi malého letadla.

Jack nemiloval nic víc než vzlétnout s letadlem k obloze, cítit na tváři závan větru a pocit svobody, který s sebou létání přinášelo. Často se svým letadlem podnikal dlouhé lety, objevoval nová místa a užíval si krásy světa z výšky.

Jednoho dne při rutinním letu měl Jack vážnou mechanickou závadu. Snažil se letadlo ovládat, ale už bylo pozdě. Letadlo se začalo vymykat kontrole a Jack věděl, že se zřítí. Připravil se na náraz a vzápětí se probudil na opuštěném ostrově.

Jack byl nejprve dezorientovaný a zmatený. Neměl ponětí, kde je a jak se tam dostal. Když se rozhlédl kolem sebe, uvědomil si, že je na malém ostrově uprostřed oceánu. Snažil se vysílačkou zavolat o pomoc, ale nikdo mu neodpovídal. Brzy si uvědomil, že je úplně sám a uvízl na mělčině.

Prvních několik dní bylo pro Jacka nejtěžších. Vůbec netušil, jak na ostrově přežije. Neměl žádné jídlo ani vodu, ani přístřeší. Začal panikařit, ale věděl, že pokud chce přežít, musí si zachovat zdravý rozum.

Jack začal prozkoumávat ostrov a hledal zdroje potravy a vody. Brzy objevil sladkovodní potok a řadu ovocných stromů. Naučil se chytat ryby a rozdělávat oheň. Začal se cítit jistější ve své schopnosti přežít na ostrově.

Jak se Jack zabydloval v novém životě na ostrově, začal si všímat, že není sám. Na ostrově byli i jiní lidé a nezdáli se být přátelští. Pozorovali ho zpovzdálí a on cítil jejich nepřátelskou energii. Brzy si uvědomil, že jde o skupinu lidí, kteří se ho snaží zabít.

Jack věděl, že se musí mít neustále na pozoru. Postavil si z větví a listí přístřešek, aby se chránil před živly i před útočníky. Začal opevňovat své postavení, nastražoval pasti a vyráběl zbraně na svou obranu.

Dny se měnily v týdny a týdny v měsíce. Jack přežíval, ale nebyl to snadný úkol. Musel být neustále ostražitý, stále ve střehu a vyhlížet nebezpečí. Nikdy nepolevoval v ostražitosti, protože věděl, že mu jde každý den o život.

Jak čas plynul, Jack začal ztrácet naději, že bude někdy zachráněn. Smířil se s tím, že na ostrově stráví zbytek života. Ale pak se najednou jednoho dne uviděl v dálce vrtulník. Nemohl uvěřit svým očím. Běžel k vrtulníku, jak nejrychleji mohl, a mával rukama ve vzduchu, aby upoutal jejich pozornost.

Vrtulník přistál a z něj vystoupila skupina lidí. Přistoupili k Jackovi a řekli mu, že ho přišli zachránit. Jack měl obrovskou radost. Nemohl uvěřit, že ho po tak dlouhé době zachránili.

Pak mu ale skupina lidí řekla, že není jediný, koho zachránili. Zachránili také pět dalších lidí. Jack byl zmatený. Zeptal se skupiny, koho ještě zachránili. Skupina mu řekla, že zachránili pět dalších lidí, kteří na ostrově uvízli na stejnou dobu jako on. Všichni tam soutěžili ve hře o přežití, kdy se museli o sebe na ostrově postarat po dobu 100 dní.

 

 

Jack byl v šoku. Nemohl uvěřit, že jeho přežití na ostrově bylo součástí hry. Zeptal se skupiny, proč ho nezachránili dříve, ale oni mu řekli, že ho pozorovali, aby zjistili, jak přežije. Řekli mu, že vyhrál hru a že bude odměněn výhrou 100 000 000 dolarů.

 

 

Jack zůstal beze slova. Nemohl uvěřit, že právě vyhrál 100 000 000 dolarů za to, že přežil na ostrově. Skupina mu pak řekla, že jeho vzpomínky na ostrov budou vymazány a bude to vypadat, jako by vyhrál v loterii.

 

 

Jack byl rozpolcený. Nevěděl, jestli se má cítit šťastný, nebo naštvaný z toho, co se stalo. Tolik toho prožil a teď se zdálo, že to všechno bylo zbytečné. Rozhodl se, že si peníze vezme a bude žít dál.

 

 

Vrátil se do civilizace a jeho život už nikdy nebyl jako dřív. Měl dost peněz na to, aby si dělal, co chtěl, ale nikdy nemohl zapomenout na těch sto dní, které strávil na ostrově. Vždycky přemýšlel, jestli to, co zažil, bylo skutečné, nebo to byla jen hra.

 

 

Nakonec se Jack rozhodl, že na tom nezáleží. Vyhrál hru a nyní je milionářem. Mohl si teď se svým životem dělat, co chtěl. Vzpomínka na ostrov mu zůstane navždy, ale byl připraven jít dál.

  • Recenze
Skupina
 
 
Vyhledávání článků